Välkomna till konferensen Film, lärande och ungas skapande



Under två dagar kommer vi att diskutera vilken roll mediepedagogiska frågor har i dagens skola och lärarutbildning. Det finns flera utgångspunkter för diskussion och dessa finns redovisade i inledningstexterna till denna konferens. Tidigare inlägg och ett antal frågeställningar finns också publicerade på temagruppen Rörlig Bilds blogg.

Jag skulle vilja citera Fredrik Holmberg som jag skrev om i ett blogginlägg i februari 2007. Jag tycker det citatet också ger en bra utgångspunkt för funderingar:

"Äldre barn och ungdomar använder runt tjugo timmar i veckan till att läsa rörliga bilder. Lika mycket tid som de ägnas lärarledd undervisning. Hur kan vi dra nytta av deras intresse och den kunskapsskatt detta måste innebära? "

Vi kan ana att denna tid ökar. YouTube bara växer och får nu konkurrenter på löpande band. Just frågan som Fredrik Holmberg ställer är synnerligen viktig, hur vi kan ta till vara detta intresse och denna kunskapsskatt. Tillsammans representerar vi deltagare på denna konferens en mängd olika kompetenser och det är endast genom samverkan och diskussion vi har möjlighet att ge några bra svar.

Låt oss göra diskussionen synlig! Använd bloggens kommentarfunktion till att utveckla diskussionen! Kommentera gärna våra övriga frågeställningar. Gå också in på Rörlig bilds blogg och besvara frågorna, enskilt eller i grupp.

Du som inte har möjlighet att delta på konferensen, bidra gärna med dina erfarenheter och idéer.

Varmt välkomna!

None

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback