Nytt projekt och blogg om ömsesidig förståelse

Ett nytt projekt har startats med medel från .se med namnet Ömsesidig förståelse? Sociala medier, språklig kompetens och teknikförståelse. Ansvariga är Simon Winter, Per Johansson, författare till Digitalis Filosofi och Stefan Pålsson, bloggare och omvärldsanalytiker, bl.a. ansvarig för Skolverkets blogg Omvärldsbloggen. Projektets målsättning sammanfattas så här:

"Fokus i detta projekt ligger på hur vår språkliga förståelse och behovet av kompetens påverkas av olika Internet-baserade tjänster, särskilt sociala medier. Vad händer när Internet i allmänhet och sociala nätverkstjänster i synnerhet utgör en stor del av vårt dagliga skrivande och läsande? Vad händer med vår förmåga att hantera språkets olika nyanser? Vad händer med vår förmåga att följa och själva bygga upp sammanhängande argument? Vad händer med vår förmåga till överblick? Dessa frågor kommer att prövas i faktisk skolmiljö och i relation till andra aktörer, såsom bibliotekarier, tjänstemän och politiker."

Utomordentligt spännande utgångspunkt som illustrerar det viktiga i att frågor om sociala medier, teknik och språk inte kan lösas inom ramen för en disciplin, en yrkesgrupp eller ett forskningsområde. Här behövs erfarenheter från många olika håll och projektet bjuder därför in intresserade till dialog. Bloggen har nu startats med ett första inlägg, Språklig kompetens i den digitaliserade världen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback