Föreläsningar, mediepedagogisk konferens och OnLine Educa Berlin

Återigen en intensiv vecka med föreläsningar, skrivande och möten, men även filminspelning.

I måndags träffade jag bildstudenter i tredje terminen på inriktningen med deras lärare Magnus Törnqvist. Ett givande möte som gav upphov till spännande diskussioner. En av studenterna hade varit med i Ung Kommunikations temagruppsarbete på
Kungsmadskolan med digitala medier. De hade bl.a. haft intensiva diskussioner om just den svåra fråga som vi kommer att diskutera på vår mediepedagogiska konferens den 27-28 november, nämligen hur man bedömer medieproduktioner. Skolan har lång tradition att bedöma skriven text, men bedömning av medieproduktioner ställer andra krav.

I tisdags besöktes universitetet av elever från S:t Sigfrids folkhögskola och KomVux som ett led i förberedelse inför högskolestudier. Lärarutbildningen hade en del i detta program och en presentation av Ung Kommunikation var på sin plats. Det visade sig att det som nu bekräftas i undersökningar (se föregående blogginlägg) stämmer även för denna grupp av studenter. De flesta är under 35 och de använder webben på ett annat sätt än sina lärare och att de efterfrågar andra förhållningssätt. De hade också ganska klar och kritisk (skeptisk) inställning till informationen på webben.  Men det mesta av vad de lärt sig om webben med informationshantering och kommunikation har skett utanför skolan.

Vi förbereder också den kommande konferensen OnLine Educa Berlin som går av stapeln den 3-5 december där vi tre nationella projekt i KK-stiftelsens satsning på IT i lärarutbildningen ska finnas med och förmedla erfarenheterna av vårt arbete. KK-stiftelsen har också startat en blogg som ska spegla den diskussion om future skills som är ett av konferensens teman. Filminspelning gjordes i veckan för presentation av projektet. Det är tur att det finns webb och kompletterande material. Det är svårt att kortfattat och på engelska att förmedla själen i projektet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback