Intervju i Second Life

SL_Intervju070626I tisdags kväll blev jag för första gången intervjuad i Second Life i en streamad radioutsändning. Ämnet var den framtida skolan, digital kompetens och lärarutbildning. Maria Johansson från Nätverket SIP skötte intervjun och ansvaret för radiosändningen hade Anders Josefsson från UngRadio. Det var ett alldeles vanligt studiosamtal, men Maria visade stor simultankapacietet eftersom hon samtidigt modererade frågorna från publiken.

Detta med webbradio är något nytt för mig, men verkligen högintressant. Här finns nya möjligheter också för skolor att på ett relativt enkelt sätt utveckla nya former för kommunikation och presentation av kunskapsområden.

Second Life visade sig vara en alldeles utmärkt arena för den här typen av webbradio. Det är dock inte nödvändigt att vara inne i SL för att lyssna till radioutsändningar. Vill man däremot interagera och vara med i diskussionen måste man skapa en avatar och gå in i Second Life.

Detta är ett spännade område och till hösten ska vi i projektet försöka utveckla samarbetet med Nätverket SIP och Ungradio för att se på vilket sätt webbradio kan utvecklas i ett skolperspektiv, både i och utanför Second Life

Vill du lyssna på intervjun kan du göra det här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback