Nya temagrupper och nya bloggar

Den sista mars gick ansökningstiden ut för att söka projektmedel för nya temagrupper. Intresset har ökat för våra frågor, inte minst bland lärarutbildare både i Växjö och i Kalmar. Ledningsgruppen har nu att bedöma nio ansökningar inom skiftande ämnesområden. I nästa vecka kommer förhoppningsvis beslut att fattas. Ledningsgruppen kommer också att diskutera hur vi på bästa sätt kan följa upp arbetet som genomförts i den första omgången temagrupper. Varje temagrupp kommer att genomföra en egen självvärdering. Vi får också utvärderingsstöd från Apel-gruppen och KK-stiftelsen. Dessa utvärderingar bildar bra underlag för att analysera hur det arbete som grundlagts i temagrupperna kan fördjupas.

KK-stiftelsen har startat två nya bloggar. Bloggen
Unga nätkulturer är Stig-Roland Rask ansvarig för. Efter de två publikationerna "Med eller utan filter" (1999) och "Den fjärde basfärdigheten" (2001) har mycket hänt på området värderingar, lärande och IT. Det är dags för en ny publikation som ställer denna tids frågor. Vad kan då vara bättre än att lägga grunden i blogg där alla kan bidra? Just nu förs en intressant diskussion om Lunarstorm. Blir Lunarstorm en allmer ointressant plats för ungdomar i takt med att vuxna hittar dit?

Den andra bloggen som KK-stiftelsen startat är Omvärldsbloggen . Ansvarig är Stefan Pålsson som länge skrivit initierade artiklar om IT, nya medier och lärande på Kollegiet. Bloggen är välkommen och känns helt följdriktig. Den ger på ett enkelt och överskådligt sätt en bra utblick över intressata händelser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback