Konferens "Participatory Academi"

Från Helena Collin på Interactive Institute har jag fått följande rapport om den konferens om crossmedia som anordandes förra helgen:

50779-15Under helgen den 22-24 september samlades 122 deltagare från 12 olika länder i Växjö för att diskutera och låta sig inspireras av de många möjligheter för deltagande som digital teknik för med sig. Genom ny teknik kan publiken erbjudas flera vägar att engagera sig i medieproduktion av olika slag, och detta belystes på många sätt under konferensen Participatory Academy - anordnad av SVT och Interactive Institute Studio [12-21]. Bland många andra spännande programpunkter fanns till exempel JD Lasica, guru inom medborgarjournalistikens värld tillika grundare av amerikanska ourmedia.org, för att föreläsa om problematiken kring den förändrade relationen mellan producent och konsument. Från USA kom också Joe Lambert och Emily Paulos för att berätta om arbetet vid Center for Digital Storytelling och hur digital teknik kan användas när det handlar om att göra sin egen berättelse hörd.
Deltagande var inte bara temat för konferensens föreläsningar, utan även något som praktiserades under helgens olika workshops, där också ungdomar från hela Norden hade bjudits in för att bidra med sina perspektiv och kunskaper.

En bra länk är också
http://crossmedia-workshop.crew12.nu/

Heleena Collin, Interactive Institute Studio [12-21]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback