Intensiv mötesdag

Onsdagen blev en intensiv mötesdag. Började redan på morgonen med att jag informerade avdelningen för didaktik på institutionen för pedagogik här i Växjö. Efter presentationen uppstod en intressant diskussion. Frågeställningar som diskuterades var lärarutbildares roll i förhållande till vfu-läraren, den tilltagande teknifieringen, utanförskap och naturligtvis också kompetensfrågor. Den fortsatta dialogen är viktig.

Direkt efter träffade vi i projektledningen Gurdun Molander från KK-stiftelsen och Kari Österling från Mötesverkstaden. Kari är anlitad av KK-stiftelsen för att stödja projekten i arbetet med återrapportering. Det är viktigt att rapporterna kan användas aktivt och fungera som stödjande verktyg i implementeringsprocessen snarare än att enbart bli historiska beskrivningar. En viktig del är självvärdering.  Både Gudrun och Kari var mycket engagerade i uppgiften och det kändes mycket positivt att få möjlighet att utveckla utvärderingsarbetet tillsammans med dem.

Arbetsdagen avslutades med att vi i projektledningen planerade för det fortsatta arbetet. Nästa vecka blir intensiv med
Skolforum i Stockholm och SVIT i Ronneby. Tom Gagner ansvarar för aktiviteterna i STockholm. Vi kommer att finnas i KK-stiftelsens monter,  monter C19:28, under onsdagen den 1 november. Under måndagen finns KompLIT, Skövde och på tisdag finns LIKA, Stockholm i montern.

Rose-Marie ansvarar för SVIT i Ronneby. Under vårt seminariepass kommer två temagrupper att presentaras: Linda Vingren presenterar Att skriva sig till läsning med hjälp av dator och Jonas Wiréen presenterar Amulets. Dessutom kommer också Micke Gunnarsson från Reaktor Sydost att medverka.

Kommentarer
Postat av: g g

Inte många kommentarer här men väldig ambititöst...
Rätt visst,,., men vad är fel?
Tror inte du kommer att förstå... så varför tala om vad som är fel? Eller... hur många människor pratar du med varje dag? Inte så många... och sen består vår värld av sex miljarder just nu... för att prata med dem måste man ha pengar... äga media! Och det gör inte du och inte jag... och varför gör vi inte det? Vi äger inte olja... energi... Så enkelt är det! Lägg beslag på oljan... och du har media... Har du media.. så kan du lägga beslag på oljan! Tyvärr du kommmer aldrig att fatta... eller?

2006-10-27 @ 22:17:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback