Ung kommunikationmöte i Ronneby

Vi avslutade NetLearningkonferensen med ett projektmöte. Tyvärr var det en hel del som givit återbud. Men det är nog sådan tid nu. Roligt var att två skolor från Växjö, Arabyskolan och Teleborg Centrum kommit. De var intresserade att veta mer om projektet och vilka förutsättningar som fanns för att kunna delta.
Vi passade också på att lyssna till den avslutande paneldiskussionen på konferensen. Vi kunde konstatera att även om frågeställningarna i första rummet rörde högskoleutbildning så fanns liknande beröringspunkter med skolan i övrigt. Det gällde lärares möjligheter att fördjupa sig i pedagogik med ett ökat inslag av informationsteknik och digitala medier. Större och större krav ställs på kompetens, men att få tillräckligt med tid för kompetensutveckling är svårare.
Under mötet diskuterade vi framförallt förutsättningar för arbete i temagrupper. Anvisningarna finns preciserade i ett kommande inlägg.
En viktig synpunkt som kom fram under mötet var vikten av en fungerande VFU-organisation för den skola som aktiverade sig i temagrupper. Studenterna måste vara placerade på skolan under längre tid och att de blir medvetna om det utvecklingsarbete som pågår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback