Möte med iZon och med politiker

I fredags var jag inbjuden till iZons årsmöte. Det var ett givande möte. Det finns ett stort intresse att vara med och bidra till projektets utformning. I nätverket finns mycket kompetens som kan tillvaratas på olika sätt. IZon är ett nätverk bestående av självständiga organisationer, offentliga såväl som privata och samverkan med projektet kan ske på flera olika sätt. Ett viktigt bidrag är att låta studenter göra delar av sin VFU i anslutning till iZons verksamhet. Studenterna kanske också kan bidra till att länka samman partnerområdets skolor med ny och spännande verksamhet som man ägnar sig åt inom nätverket. Ett annat sätt att samverka är att knyta den kompetens som finns till olika temagrupper, beroende på ämne. Ett tredje sätt är att samverka kring olika konferenser.
Jag tror också det är lika viktigt att organisationerna inom iZon börjar fundera på hur den egna verksamheten kan stödjas av att ett så omfattande utvecklingsarbete inom skola och lärarutbildning påbörjas i regionen.
Lite senare på eftermiddagen träffade jag regionpolitiker från Sydost. Det var också ett givande möte även om det var kort. I ett regionalpolitiskt perspektiv är det intressant med denna satsning på ung kommunikation och lärande, i ungdomsskolan, såväl som i högre utbildning. Det är viktigt att lyfta fram frågor som är framåtsyftande och som stärker regionens konkurrenskraft. För att projektet ska bli framgångsrikt på sikt är det viktigt att få med den politiska nivån. Den erfarenhet jag tidigare haft av liknande projekt som t ex KK-stiftelsens fyrtornsprojekt och ITiS är att man lätt glömmer bort vikten av att förankra utvecklingsarbetet på politisk nivå. Målsättningen i vårt projekt är att skapa möjligheter för förändringar på lärarutbildningen i samarbete med regionens skolor. Här har naturligtvis politikerna stort inflytande och möjligheter att påverka utvecklingen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback