Erfarenheter från temagruppen "Den moderna tekniken som en länk mellan lärare och elev"

"Den moderna tekniken som en länk mellan lärare och elev" är en temagrupp som arbetade under 2007 och 2008, knuten till Bergavikskolan (numera Kalmarsundsskolan) i Kalmar som är en F-6-skola.
Projektet jobbade med flera olika former av modern teknik:
  • Bloggar -- både elevbloggar och lärarbloggar.
  • Vuxenstöd via MSN
  • Skol-TV
Gruppen för fram många fördelar med bloggarna i sin slutrapport (pdf):
Bloggarna har använts av eleverna för att utvärdera sina egna arbeten, samt för att skriva andra texter, läxor mm. Det positiva med att skriva i bloggform är att texterna är tillgängliga för kompisar, familj och övriga intresserade. En förutsättning för god bloggkvalitet är att vi som vuxna läser och kommenterar kontinuerligt. När eleverna har semester är bloggen en mycket bra form för läxa/dokumentation. Den är också en källa för textanalys inför ex utvecklingssamtal. Skrivandet blir mer meningsfullt och eleverna blir med hjälp av den publika faktorn mer motiverade till att prestera väl.
En aktivitet som har levt kvar och utvecklats är Skol-TV, och det finns aktuella avsnitt på Kalmarssundsskolans kanal på YouTube. Ser man på gamla avsnitt och jämför med de nya är det tydligt hur mycket de har utvecklats. Här är det senaste avsnittet:

 

 

Några artiklar från lokala medier om temagruppen: 1, 2.
Tidigare inlägg om temagruppen på Ung kommunikations blogg: 1, 2.
I nästa inlägg om gruppen tar jag upp några reflektioner från gruppen så här i efterhand.
/Simon Winter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback