Erfarenheter från temagruppen "Film och medier i lärarutbildning och lokal skolutveckling"

"Film och medier i lärarutbildning och lokal skolutveckling" är en grupp som arbetade 2007-2009 knuten till högstadieskolan Teleborg Centrum och gymnasieskolan Kungsmadskolan, i Växjö.
Projektet har haft sitt huvudfokus på produktion och konsumtion av film, men även haft bloggar som plattform, främst för statusuppdateringar från de olika delprojekten.

Man har satsat på två kategorier av filmer: "Relationer" och "Nyhetssändningar" men jag lyckas inte hitta länkar till exempel på någondera! 40-45 filmer beräknades man producera per år.

Ett av de viktigaste medlen för att sprida elevernas arbeten med filmer har varit föräldramötena -- först i form av extra möten, men sen har filmerna fått ta plats på de ordinarie mötena, med god uppslutning och gott resultat. Detta har uppskattats av både elever, personal av föräldrar, och de framhåller filmernas roll som något konkret att diskutera på mötet.

Det har varit många personer involverade: flera hundra elever från Teleborg Centrum, ett trettiotal från Kungsmadskolan, ett tiotal lärarstudenter från Linnéuniversitetet, ett dussintal lärare från högstadium, gymnasium och universitet. 

Mathias Ahrn och Jan-Eije Hammaräng har också informerat om projektet via öppna föreläsningar i södra Sverige.

Från projektet finns en blogg, och från Teleborg Centrum finns en för pedagoger och en för elever.

Mer information finns i en artikel på ungkommunikation.se om projektet. Projektet har också nått ut i lokala medier genom en artikel i Smålandsposten.

Det är mycket underförstått i den slutrapport som jag har läst, som delvis gör det svårt att hitta relevant information att förmedla, men jag hoppas återkomma med mer information om temagruppen!

/Simon Winter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback