Vilka erfarenheter har temagrupperna gjort?

Under de fyra år som projektet pågått har ett flertal temagrupper genomfört arbeten med olika inriktningar. De flesta grupper har, inom projektets ram, avslutat sitt arbete. Under våren tänkte vi lyfta fram en del av erfarenheterna från temagrupperna här på bloggen. Syftet är att så här när projektet närmar sig sitt slut gå tillbaka och se vad arbetet betytt för deltagarna och för den verksamhet de verkat i. Från projektets sida är vi också intresserade av att få syn på positiva erfarenheter som kan tas med i fortsatt utvecklingsarbete.

Målet är att först skriva ett översiktligt inlägg för varje undersökt temagrupp utifrån den dokumentation som finns om gruppen i form av bloggar, slutrapport och externa artiklar, och sen att låta någon från temagruppen svara på ett par frågor, och publicera en sammanställning av svaren här.

De områden som vi tänker undersöka är gruppernas förväntningar och hur de förändrats under arbetet, betydelsen av gruppens arbete för olika aktörer, relation till skola, lärarutbildning och forskning, samt relationerna till de tre dimensioner av IT som förs fram i den nya lärarutbildningsutredningen.

Insamling och reflektioner görs av Simon Winter som är lektor i medieteknik vid Linnéuniversitetet, men även har en del bredare perspektiv på livet i en digitaliserad värld (och skola) genom bloggen Infontology och boken Digitalis filosofi.

/Lennart Axelsson och Simon Winter


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback