Linnéuniversitetet

Fusionsarbetet mellan Växjö universitet och Högskolan i Kalmar konkretiseras alltmer. Det nya universitetet förslås heta Linnéuniversitetet. Beslutet måste fattas av Högskolestyrelsen vid Högskolan i Kalmar (möte den 26 maj) och universitetsstyrelsen vid Växjö universitet (möte den 13 juni). Blir det godkännande från respektive styrelse läggs ansökan fram till regeringen. Det är ett spännande, men också omfattande utvecklingsarbete. Två lärosäten med delvis skilda kulturer ska gå samman. Intentionerna är goda. Så här skriver man i pressmeddelandet:

"Linnéuniversitetet ska ta form utifrån de två lärosätenas samlade styrkor och ta tillvara möjligheterna att skapa nytt innehåll och nya former i samband med fusionen."

Vi får hoppas att det går att kraftsamla kring denna nya ansats och att man inte trillar ned i ett begränsat revirtänkande. Kanske vitaliseras också regionen av denna omfattande process. Krav kommer på förbättringar. Först ut är studentkårerna vid respektive lärosäte som kräver förbättrade kommunikationer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback