Micke Gunnarsson i TV4 om mobbning på nätet

Idag på morgonen deltog Micke Gunnarsson, tidigare Reaktor Sydost och initiativtagare till temagruppen ByBoo, i ett intressant studiosamtal om mobbningen på nätet i TV4. Inslaget föranleddes av de tragiska händelserna i Rödeby utanför Karlskrona, där bl.a. den aktuella familjen utsattes för hot och trakasserier på Lunarstorm. Micke förde ett bra resonemang och fick också stöd av rektor Ulf Engström, i att det handlar om kommunikation mellan människor. I grunden är det samma problematik i "verkligheten" som på nätet. Nätet förstärker bara det som händer ute på rast. Micke gjorde en bra liknelse som förtjänar att upprepas:

"Om en elev kommer in och säger att dom var jättetaskiga mot mig ute på skolgården bakom trädet, så går läraren ut och hugger ned trädet och säger att nu är det löst. Eller på samma sätt säga att vi stänger ned datorn eller Lunarstorm."

Det är just genom att göra nätet så svårt och exotiskt som man försvårar för lärarna att ta tag i frågan. Men helt klart är, som också Ulf Engström påpekade, att politikerna har övergivit lärarna i denna frågan. Det behövs kompetensutveckling om skolan ska kunna fullgöra sitt uppdrag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback