Arbete i Kalmar

Igår arbetade jag i Kalmar. Det mesta av tiden går åt till möten av olika slag, t.ex. planering och presentation av projketet. Högskolan i Kalmar har genomfört en omorganisering. Lärarutbildningen är nu i huvudsak lokaliserad till Humanvetenskapliga institutionen. Där finns också utbildning inom hälsa, socialt arbete, samhällsvetenskap och humaniora. Lärarutbildningen finns också på Naturvetenskapliga institutionen.

HiK

Under gårdagen träffade vi representanter från de nya ledningsfunktionerna på de bägge institutionerna. Det finns fortfarande ett stort behov av information, både om bakgrunden till projektet, vilka våra mål är och hur fler lärare kan integreras i projektet. I den efterförljande diskussionen kom vi att diskutera en hel del kring gränsdragning mellan lärarutbildning och annan utbildning. På Naturvetenskapliga institutionen är det, som på så många andra ställen i landet, ett fåtal studenter som läser till lärare, vilket innebär att dessa studenter läser tillsammans med andra naturvetarstudenter. Man menade från institutionen att de frågor som projektet arbetar med är lika intressanta för lärare och studenter i stort och hade frågor om hur institutionens personal kunde bli involverade.

I projektet bör vi se olika möjligheter till samarbete där fler blir engagerade. Vi ser också att att de frågor vi tar upp har ett mer generellt intresse, precis som det visade sig vid mötet med studievägledarna. Det finns ett stöd från universitetsledningen att också rikta sig till en vidare krets. Vi bör fundera över på vilka andra sätt det finna att skapa samarbete än via temagrupper.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback