Kärt barn har många namn

Välkommen till 2007 och ett spännande år med Ung Kommunikation. Efter första årets uppbyggnadsskede går vi nu in i en intensivare period med mera konkreta aktiviteter. Välkommen att fortsätta följa projektet och anknytande frågor på denna blogg och på projektets webbsida.

Jag har under förra årets sista dagar formulerat ett konferensbidrag till  konferensen
Thinking i Norrköping 17-21 juni. Vi får väl se om vårt projektbidrag är tillräckligt intressant för att antas. Under  formulerandet använde jag en del referenser till artiklar om den digitala ungdomskulturen som kan vara värda att spridas vidare. Det som framförallt framhålls i dessa artiklar är den förändrade inställningen eller snarare det förändrade tänkandet som den digitala generationen född efter 1980 har till bl.a. lärande och undervisning.

Marc Presky talar om "Digital Natives" i sina två artikar "Digital Natives, Digital Immigrants" och "Do They Really Think Differently?"

Ett annat namn är "The Net Generation" som bl.a. Diana Oblinger och  James Oblinger beskriver i "Educating the Net Generation"

Neil Howe och William Strauss talar om "The Millennials" i boken "Millennials Rising: The Next Great Generation"

Wim Veen rubricerar den digitala generationen som "Homo Zappiens" i artikeln "A new force for change: Homo Zappiens".

I Sverige verkar än så länge inte finnas så mycket. Elza Dunkels och hennes forskning  om Nätkulturer finns, bl.a. med artikel The Digital Native as a Student Implications for Teacher Education.

Men är hon ensam i Sverige att ställa dessa frågor?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback