Bloggar igen

Det finns en allmän föreställning om att bloggar bara är löst tyckanden av folk som egentligen inte har något att säga. Sanningen är väl snarare att bloggar, precis som tryckt material innehåller både stort och smått, sant och falskt, intressant och ointressant. Precis som med tryckt material måste man anstränga sig för att hitta det intressanta. De begränsningar som finns med tryckt material att nå en vidare publik har i princip har försvunnit. Den snabba teknikutvecklingen när det gäller sammanflätningen av mobiltelefoni och internet har också gjort det möjligt för människor i fattiga och krigsutsatta länder att publicera bloggar.

I torsdagens
Studio Ett rapporterade Cecilia Uddén om bloggarnas allt större betydelse i ett censurdrabbat Mellanöstern. I Egypten riskerar man hårda straff om man skriver regimkritiska bloggar. I radion i onsdags intervjuades en ung bloggande kvinna i Bagdad som beskriver sin situation i krigets Irak.

I tisdagens DN rapporterade Ola Larsmo om bloggsamverkan i USA, t.ex. Firedoglake.com. Människor med liknande idéer startar bloggar och arbetar tillsammans för politisk påverkan.

Här finns utmärkta läromedel för lärare på olika nivåer i skolan. Det går dessutom, tack vare hyperlänkar att enkelt tillhandahålla dessa läromedel genom att lärarna skapar egna bloggar, hänvisar till intressanta bloggar och tillåter och uppmuntrar kommentarer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback