Möte med temagrupper för självvärdering

I dag har det varit en lärorik dag. Under Kari Österlings och Gudrun Molanders ledning träffades de första sex temagrupperna och projektledningen för att diskutera det gångna arbetet, erfarenheter, en kommande självvärdering och delaktigheten i Ung Kommunikation.

Det var ett mycket bra möte. Främst därför att det fanns en vilja hos samtliga deltagare att dela med sig av de gjorda erfarenheterna och att samtidigt ställa viktiga frågor. Kari och Gudrun ledde diskussionerna vidare på ett förtjänstfullt sätt. Vi kunde konstatera att det arbete och de erfarenheter som gjorts i temagrupperna sedan i höstas täcker ett brett spektrum av olika frågeställningar. Frågeställningar som är mycket relevanta för projektet som helhet.

De svåra frågorna vi måste arbeta vidare med och som vi i nuläget inte har några bra svar på är hur vi fasar in och tar tillvara erfarenheterna inom den ram som projektet verkar i d.v.s lärarutbildning och skola. Det sätt som vi arbetar på är inte gängse. I temagrupperna finns en stor frihetsgrad att tolka projektets intentioner och vi har alla olika bilder av målet. Det är inte heller enkla strukturer att förändra. Samtidigt ser vi att det arbete som utförs är både innovativt och gör nytta. Men skapas inte hållbara lösningar är det på sikt ointressant.

För oss i projektledningen var också mötet lärorikt med tanke på de nya temagrupper som nu förhoppningsvis kommer igång. En samstämmig uppfattning var att just detta möte borde lagts tidigare. Då hade det varit lättare för temagruppsledarna att tolka sitt uppdrag gentemot projektet som helhet. Dessutom borde vi på ett mer aktivt sätt engagera oss i vad som faktiskt händer i respektive grupp. Temagruppsledarna har känt sig ganska ensamma i sin roll gentemot deltagarna i sin egen grupp. Att träffas tillsammans och utbyta erfarenheter ses som mycket viktigt. Projektledningens ansvar måste vara att tidigt i processen skapa möjligheter för utbyte av erfarenheter eftersom man centralt har ett övergripande perspektiv. Det blir sedan lättare för temagruppsledarna att ta ytterligare initiativ för kontakter sinsemellan.

Som en direkt effekt av dagens möte bestämde vi i projektledningen, tillsammans med Kari och Gudrun, att temagrupperna, både gamla och nya ska träffas den 10 september. Då har de gamla temagrupperna gjort en självvärdering, de nya grupperna har hunnit starta och centralt i projektet har vi kommit en bit på väg i analys- och utvärderingsarbetet. Förhoppningsvis kan alla dessa komponenter aktivt bidra till att projektet tar några ytterligare några kliv framåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback