NetLearning i Ronneby

Är här på tredje dagen i Ronneby på den nationella NetLearning-konferensen. Den har varit flera intressanta föreläsningar och presentationer. Inte minst nätverkandet mellan föreläsningspassen har varit givande. 
Tech Group är utställare i vårt projekt och demonstrerar och diskuterar den unga kommunikationen med konferensdeltagarna. Det har varit ett fantastiskt väder under alla tre dagarna vilket gjort att utställarna kanske inte riktigt fått det aktiva deltagande som vore önskvärt. I pauserna försvinner folket ut i solen i stället. Tech Group har dokumenterat konferensen utifrån sitt perspektiv och vi återkommer till deras presentation senare.
Ett återkommande tema i konferensen har varit på vilket sätt den nya nätkulturen, som ungdomar i mångt och mycket är bärare av, påverkar lärandet. De tre första huvudtalarna behandlade detta och sedan har temat återkommit i många seminarier. Tiden är helt klart mogen för dessa frågeställningar. Så vår utgångspunkt i projektet känns helt rätt. Frågan är om dessa frågeställningar är helt nya eller om de funnits som en underström under länge tid och att de nu plötsligt poppar upp därför att användningen och tekniken nått en sådan omfattning att de nu också påverkar utbildningsväsendet. Helt klart är att det växelspel som finns mellan nätets utveckling och ungdomskulturen förstärker frågornas aktualitet.
Läs mer om konferensen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback