Vision för Ung kommunikation

I torsdags och fredags samlades de tre nämnderna i sydost, lärarutbildnigsnämnderna i Växjö och Kalmar och grundutbildningsnämnden i Blekinge för gemensamma överläggningar. KK-projektet var en av frågorna som diskuterades. Just nämndernas roll som utvecklingsansvariga, kvalitetsgranskare och framförallt ansvariga för forskningsanknytningen påtalades. Dialogen mellan nämnderna och projektledning-styrgrupp är viktig att lyfta fram. Fortfarande behövs mycket information om projektet så att det verkligen blir en angelägenhet för alla som är involverade i lärarutbildningen i sydost.
Här finns skäl att ta fram den vision som är grundläggande för Ung Kommunikation:
 
Målsättningen är att skapa bryggor mellan ungdomars livsvärld, skolans sätt att organisera lärande och arbetslivet. Skolan måste på ett aktivt sätt uppmärksamma och möta framväxten av nya ungdomskulturer. Hur skola och högskola förhåller sig till denna utveckling är av central betydelse för utbildningens legitimitet. Ungdomars vanor och förhållningssätt kommer att följa med i vuxenlivet och påverka framtidens arbetsplatser.
Grundläggande är att åstadkomma en attitydförändring till ung kommunikation. Med ung kommunikation menar vi dels de kommuni-kationsformer som präglar ungdomskulturen, dels de nya tekniker som möjliggör denna kultur. Vi ställer frågan vilka nya villkor för lärande denna utveckling skapar. Projektet har som mål att i nära samarbete med omgivande samhälle öka medvetenheten och kunskapen kring IT samt forma och pröva en modell för kompetenshöjning bland lärarstudenter, lärarutbildare och VFU-lärare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback