Renässans för radion i datorn

I våras delade Radioakademin ut Stora radiopriset till Radioseven . Detta står att läsa i lördagens DN. Motiveringen för priset var enligt DN: "att den lilla stationen: 'med glöd och engagemang och knappa resurser' använt den nya tekniken för att skapa en kanal där ungdomar själva kan göra radio hemifrån."

 

 


DN sammanfattar: "Samma ungdomar som numera SR försöker locka till sig ute på nätet ligger själva bakom den rådande utvecklingen." Läs om Radiosevens utveckling. Det är en intressant historia. Vi ser återigen att ny spännande utveckling inom medieområdet drivs av unga människor som på ett innovativt och många gånger respektlöst sätt hittar nya former. Former som utnyttjar den webbaserade tekniken.


Sveriges Radio
tar stora steg mot att göra radiolyssnandet oberonde av tid och rum. Numera lägger radion ut allt sitt samlade material på webben i 30 dagar med möjlighet att lyssna när du vill. Du kan också lyssna direkt på webben, 40 radiokanaler finna att välja på. Med hjälp av podradio kan du ladda hem ett antal program och lyssna i din MP3-spelare.

 

DN ger några länkförslag som är väl värda att föra vidare:


Onair.nu, länkportal till webbradiosändningar.



Podradio.nu, här finns en portal för podradioutbudet.

 
Vi diskuterar det vidgade textbegreppet. Ljudpresentationer via podradio är väl något att fundera vidare på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback