En skön sommar tillönskas

Terminens arbete lider mot sitt slut. Lagom till midsommarhelgen kommer äntligen solen och värmen. Vårens intensiva arbete i projektet ger resultat. Nyligen fattade Nämnden för lärarutbildning och utbildningsvetenskap viktiga beslut som rör centrala områden i ansökan till Högskoleverket om den nya lärarutbildningen vid Linnéuniversitetet. I ansökan finns viktiga skrivningar om mål för utbildningen avseende digital kompetens. Forskningsplattformen IT och lärande och erfarenheterna från Ung Kommunikation är centrala komponenter för implementering av dessa mål. Till hösten återkommer vi med beskrivningar. Ökat intresse och efterfrågan på samarbete och kompetensutveckling finns från olika skolhuvudmän och andra organisationer.

Nu växer alltmer behovet av en central diskussion om universitetets roll och ansvar för fördjupning av frågor som rör teknikutveckling, lärande och undervisning. Det är inte bara för blivande lärare dessa frågor är viktiga. Nu börjar en generation studenter i olika typer av utbildningar, som är födda och uppvuxna med nätet som en självklar arena för socialt liv, information, nyhetsförmedling och upplevelser. Men frågor om kunskapsutveckling är inte lika självklar. Att universitetet och högskolor har en roll i detta är väl närmast självklar, men en gemensam strategi saknas fortfarande.

Vi väntar fortfarande också på centrala politiska initiativ som inte bara handlar om e-tjänster och utbyggd infrastruktur. Nog så viktiga frågor, men utbildningspolitiska visioner behövs också.

Men först en välbehövlig semester. Ett stort tack till alla medarbetare för ett utomordentligt arbete och stort engagemang. Tack också till alla som följer projektet. Välkomna tillbaka i augusti.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback