Två nya bloggar

Två nya bloggar har nyligen startats som har kopplingar till Ung Kommunikation. Den ena, En hel del - matematik, ansvarar Katrin Lindwall för. Katrin är lärare i matematik, fysik och kemi och har bl.a. arbetat 10 år på Xperiment Huset i Växjö. Nu är hon knuten till Celekt-gruppen vid Växjö universitetet och Ung Kommunikation. I Celekt har Katrin arbetat med uppbyggnad av astronomiportalen Cosmos. I Ung Kommunikation har hon arbetat med temagruppen Amulets och utvecklat idéer kring geometri, digitala medier och utomhusmatematik. I ett samarbete mellan RUC och Ung Kommunikation arbetar Katrin också med att initiera ett regionalt nätverk för NO/Tk-lärare i syfte att utveckla intresset för dessa ämnen med nya innovativa sätt där också digital teknik finns som kraftfull möjlighet. Hon kommer att från 1:a januari på halvtid bli nationell samordnare för Teknikåttan.

Katrin har inspirerats av Språklänkportalen som inom ramen för Ung Kommunikation nu under tre år byggts upp av Maria Estling Vannestål. Vid presentationer av vårt projekt har frågan flera gånger kommit upp om behovet av liknande portal inom matematiken och även andra ämnen. Det finns mängder med resurser ute på nätet som utan kostnad står till skolors förfogande. Problemet är att hitta dessa. Behovet är stort för att lärare snabbt ska kunna få en uppfattning om möjligheterna. Det som är intressant med Språklänkportalen och förhoppningsvis också den här nya bloggen är att det inte bara blir en tjänst för konsumtion, utan också dialog och interaktivitet.

Den andra bloggen. rapport från höger musknapp, har startats av Åke Sjöberg, chef för AV-Media Kronoberg och anlitad utbildare och föreläsare. Han har under många år arbetat med att på olika sätt utveckla IKT i skolan. AV-Media Kronoberg tillhör en av landets främsta AV-Mediaorganisationer med flera IT-pedagoger anställda med uppgift att direkt vara ett stöd för skolorna i deras arbete med IT-utveckling. AV-Media har också medvetet arbetat på att sluta lokala avtal med kommunerna i Kronobergs län där man på ett mer organiserat och medvetet sätt arbetar med innovation och kompetensutveckling. För vårt projekt har AV-Media varit en mycket viktig partner. De har under flera år varit involverad i lärarutbildningen genom att under en halvdag träffa samtliga lärarstudenter som börjat utbildningen och där visa hur skola och IKT-utveckling ser ut. I avtalet med AV-Media får också lärarstudenterna under sin studietid och kanske framförallt under den verksamhetsförlagda tiden, tillgång till de program, filmer och den kompetens som organisationen besitter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback