Grattis Daniel!

Grattis Daniel Spikol till din licexamen! Det var ett mycket spännande och tankeväckande licseminarium i tisdags när Daniel Spikol lade fram sin avhandling Playing and learning Across Locations: Identifying Factors for the Design of Collaborative Mobile Learning.

Det är speciellt intressant för Ung Kommunikation. Daniel har gjort en sammanläggningsavhandling av fyra artiklar. Två av artiklarna tar sin utgångspunkt i temagruppen Amulets. Även den fjärde artikel som beskriver Skattjakten är en del av det samarbete som sker inom Ung Kommunikation.

Opponenten Jakob Tholander, Södertörns Högskola, gjorde en utmärkt sammanfattning av Daniels arbete och i den efterföljande diskussionen togs mycket intressanta frågeställningar upp. Bl.a. togs frågan om "learning in context" upp med hänvisning till Lave & Wengers diskussion om Communities of practice. Genom att delta i praktikgemenskapen i olika aktiviteter växer den lärande gradvis in i gemenskapen och tar till sig nya kunskaper och skapar sig en identitet. Om vi ser mobiltelefonen i skolan kan man fråga sig vilken praktik som åsyftas. Mobiltelefonen kanske snarare utmanar den rådande praktiken. Men det är kanske barnens och ungdomarnas praktik som är avgörande här och utmaningen ligger att överbrygga avståndet mellan dessa praktiker.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback