Läsa och skriva i digital miljö, diskussion på Växjö kommuns skolmässa

Sitter just nu i en paus på Växjö kommuns skolmässa för förskole- och skolpersonal. Har hållit ett seminarium där jag försökt beskriva de digitala miljöer som barn och ungdomar växer upp i och vilken påverkan det har på skolans sätt att hantera dessa frågor. Det var ett kort och intensivt seminarium, men salen var fullsatt, kanske ett 80-tal personer och intressanta frågor kom både under föreläsningen och efteråt. Några synpunkter:

"Det är viktigt det du pekar på att vi måste på något sätt skapa bryggor mellan vår värld och barnen och ungdomarnas. Den digitala  världen finns där vare sig vi vill eller inte."

"Men hur blir det med deras fantasi om de bara matas med färdiga bilder? När man läser böcker skapas inre bilder som stimulerar fantasin."

"Vi kan ha synpunkter på hur vi tycker den ser ut. Men vi måste förhålla oss till den och som du så riktigt påpekade, se till att det blir kontinuitet i deras lärande. Det svåra är att veta hur?"

Kloka och viktiga synpunkter. Viktigast, som jag också framhöll, det finns inga färdiga svar, snarare fler frågor. Det viktiga är att vi skapar erfarenheter och diskuterar dessa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback