Magasin 360 - om forskning och utveckling i skolan och förskolan

Har just fått första numret av Magasin 360, en ny tidskrift om forskning och utveckling i skolan och förskolan. Magasinet är utgivet av Skolporten AB, ett privat företag som nyligen fick Nationalencyklopedins Kunskapspris i kategorin Näringsliv. Skolporten har under flera år givit ut ett nyhetsbrev, www.skolporten.com, där man på ett kortfattat och alldeles utmärkt sätt speglar skolans frågor, politiskt, utvecklings- och forskningsmässigt. Nu har alltså det första numret i pappersform, Magasin 360, kommit ut.


Flera intressanta artiklar finns, t.ex. om Learning Study, forskande lärare och sambandet mellan koncentrationssårigheter och brister i hjärnans arbetsminne.

Med tanke på hur man nu betonar forskningsanknytning i lärarutbildning och skola är Magasin 360 ett välkommet bidrag. Det är viktigt att sprida information om den forskning och de utvecklingsinsatser som faktiskt finns. Det tråkiga är att i den senaste forskningspropositionen saknas just lärande och utbildning som prioriterade områden. Vi får se om det blir några nyheter i förslaget till ny lärarutbildning som presenteras den 3:e december.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback