Teacherondemand

Det dyker upp allt fler tjänster på nätet som riktar sig till lärare som vill använda film och rörlig bild i undervisningen. YouTube är en självklarhet idag men det är kanske inte alldeles enkelt att hitta information som passar i ett skolsammanhang. Andra internationella tjänster som är mer skolanpassade är t.ex Techers TV eller BBC Schools. Ett annat exempel är NBC News i USA som skapat siten iCue, som bygger på videoinnehåll från nyhetsbolagets arkiv. Det intressanta med denna plattform är det ramverk man byggt runt videofilmerna som man kalla CueCards. Se introduktionsfilmen för en bredare presentation. I Sverige har vi naturligtvis UR och AV-Media (finns på olika ställen i landet) som viktiga resurser.

Det som också är intressant är att fler och fler lärare producerar egna kortfilmer i "YouTube-format" som rör specifika områden, se exempelvis Torsviks skola som skapar matematikfilmer. Nu har en alldeles ny tjänst skapats av några intresserade lärare i Falköpings kommun, Teacherondemand. Detta görs i samarbete med KompLIT, vårt systerprojekt vid Högskolan i Skövde.

image83


Här finns en stor potential för att dela gemensamt material. Just som man skriver i introduktionstexten:

Om 5 % av landets lärare skapar 5 filmer var får vi 30000 filmer! Vilken potential vi lärare har!!!

Idag finns också enkel teknik för att spela in filmer, vare sig du vill använda din mobiltelefon, kamera eller spela in direkt från skämen med program som t.ex ScreenCorder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback