"Dags att ta de unga på allvar"

Apropå Yngve Wallins fråga (Är Ung Kommunikation som projektnamn relevant? Se gårdagens blogginlägg.), så läste jag i onsdagens nummer av Computer Sweden om kompetenskrisen i kommunerna. Så här säger bl.a. Mats Östlund, IT-strateg på Sveriges Kommuner och Landsting:

"Framtidens ledare finns redan och de har tränat sig på ett helt annat sätt att använda it, enligt Mats Östling. De är individuellt skickliga samtidigt som de är duktiga lagspelare och vet hur man fördelar arbetsuppgifter. De organiserar sociala nätverk med 200 personer via Internet och kan organisera så att 60?70 personer kommer till samma plats vid samma tillfälle och vet precis vad de ska göra under en timmes tid. Och dessutom går det snabbt."

Det intressanta är att man efterfrågar nya arbetsmodeller och det är ungdomarna som kan visa vägen. Därmed är inte sagt att det gäller alla ungdomar eller att de redan kan allt. Däremot att de faktiskt ska värderas för den kompetens de faktiskt har. Tar det längre tid i statliga och kommunala verksamheter (inklusive utbildning) att se detta?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback