IT i lärarutbildning - samverkan för utveckling och innovation, nationell konferens i Växjö

Nu på måndag och tisdag genomför Ung Kommunikation i samarbete med KK-stiftelsen en nationell konferens med syfte att fördjupa arbetet med IT eller snarare digital kompetens i lärarutbildningen. Så här ser pressmeddelandet ut:

Universitetskanslern besöker lärarkonferens på Växjö universitet
Ung Kommunikation håller, tillsammans med KK-stiftelsen, en nationell konferens på Växjö universitet den 17-18 mars, 2008. Temat är IT i lärarutbildningen - samverkan för utveckling och innovation, och bland talarna ses bland andra universitetskansler Anders Flodström. Även representanter för Utbildningsdepartementet och Skolverket deltar.

KK-stiftelsens satsning på IT i lärarutbildningen går nu in i en ny fas. Navet i det fortsatta arbetet blir ett nätverk där alla lärarutbildningar kan delta. Under konferensen i Växjö kommer man att ta beslut om det fortsatta utvecklingsarbetet och bland annat kommer nätverkets organisation att utformas.

På konferensen kommer även de lärarutbildningar som fick stöd när satsningen inleddes, Ung Kommunikation från Akademi sydost, KompLIT från Högskolan i Skövde och LIKA från Stockholms universitet, KTH, GIH och KMH, att dela med sig av sina erfarenheter.

- Vi ser detta som en utmärkt möjlighet att sprida vårt budskap, säger Lennart Axelsson, projektledare för Ung Kommunikation. Vi har hela tiden tagit initiativ för att föra projekten och satsningen framåt.

Konferensen kommer även att ha blickarna riktade mot omvärlden. Öystein Johannessen från Norska Kunskapsdepartementet och Erik Eliassen från Högskolan i Vestfold i Norge kommer att berätta om digital kompetens och lärande nätverk i Norge. Sanna Järvela från Oulu University i Finland kommer att hålla en presentation med titeln Learning Science and Education Technology in Teacher Education and Schools. Alla gäster hälsas välkomna av Rektor Johan Sterte.

Mer information finns att få på
http://www.ungkommunikation.se
För ytterligare upplysningar
Lennart Axelsson, projektledare. 0470-70 82 89, 070-537 60 77
Carina Sörgårn, informatör. 070-525 87 99
Christina Dahlgren, pressansvarig, 0470-70 85 51, 070-572 26 56

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback