Multimedial matte

Nu tar vi tag i matematiken. I fredags träffade jag en arbetsgrupp för att diskutera möjligheter till att utveckla matematikundervisningen i lärarutbildningen genom att använda digitala medier. Vi knyter an till ett utvecklingsområde som matematikdidaktikerna vid Växjö universitet börjat planera. Geometri är ett centralt område och det är viktigt att se det i ett helhetsperspektiv, från de yngsta barnen till ungdomarna i gymnasieskolan. I princip börjar vi med att göra en inventering av nätresurser. I den inventeringen räknar vi med att involvera lärare i skolverksamheten.

Parallellt genomförs på matematiska och systemtekniska institutionen ett teoretsikt ramverk för konceptualisering av geometribegreppet. Vi kommer också att knyta an till ett EU-projekt med inriktning på astronomi,
COSMOS. Förhoppningen är att hitta goda exempel som kan visa konkret hur matematiken används i avancerad förståelse av vår omvärld.

Nästa steg blir att utveckla innehållsmoduler utifrån detta arbete. Förhoppningsvis finns en hel del på nätet redan nu, men vi räknar också med att behöva komplettera med egenproducerat material. Framemot våren 09 finns förhoppningsvis material att testa.

Inspiration kan man få från oväntat håll. Pythagoras sats med Alice Babs. Ett tips från Elza Dunkels.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback