Öppet Hus Växjö universitet

I söndags var det Öppet Hus på Växjö universitet. Från Ung Kommunikation hade vi kraftsamlat med tre föreläsningar, en skattjakt och workshop om film.

Marcelo Milrad höll en föreläsning om mobilitet och kopplingen till lärande i informella och formella sammanhang. Marcelo är ansvarig för temagruppen
Amulets

Maria Estling-Vannestål från temagruppen IKT i engelskundervisningen berättade i sin föreläsning om möjligheterna med att använda nätets innehåll i ett språkklassrum.

Marianne Björn från temagruppen Ung Kompensation tog i sin föreläsning upp kompensatoriska hjälpmedel för barn och ungdomar med funktionshinder. I temagruppen inriktar man sig på hur man i tidig engelskundervisning kan få stöd. I ett samarbete med AV-Media skissas nu också på en nätportal för att lätt göra resurser åtkomliga.

En skattjakt för att lösa gåtan på Teleborgs slott genomfördes med hjälp av mobiltelefoner.

image77


Lärare och elever från åk 9 på Teleborg Centrum genomförde en workshop om film och filmredigering. Mathias Ahrn och Jan-Eije Hammaräng från temagruppen Film och medier i lärarutbildning och lokal sklutveckling ledde arbetet.

Ett tack till alla medverkande för ett väl genomfört arbete.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback