Möte med tema- och analysgrupper i Emmaboda

I måndags träffades representanter för nya och gamla tema- och analysgrupper i Emmaboda tillsammans med ledningen för projektet. Med på mötet fanns också Christina Ehneström, Gudrun Molander och Kari Österling från KK-stiftelsen.

Utgångspunkten för mötet var ett önskemål från de första temagrupperna att tidigt i arbetet träffa de andra temagrupperna och få en uppfattning om projektet som helhet. Se diskussionen från mötet i våras.

image60Förmiddagen ägnades åt en mycket förtjänstfull och kortfattad information från de olika grupperna. Presentationerna visade på en spännande bredd samtigt som det underliggande temat var gemensamt. Presentationerna gav också upphov till att nya kontakter upprättades, förhoppningsvis återkommande, i frågor av gemensamt intresse.

Detta ligger väl i linje med projektledningens planer. För att inte riskera att de olika grupperna blir isolerade öar kring sin egen fråga avser vi att skapa förutsättningar för ett tvärgruppssamarbete med erfarenhetsutbyte och frågor om självvärdering och spridning som centrala komponenter.

Daniel Larsson som är utvärderingsansvarig i projektet kommer att leda arbetet.

Eftermiddagen ägnades åt en gruppdiskussion där två frågor stod i fokus:

  • Hur kan tema- och analysgruppernas arbete påverka/förändra lärarutbildningen och vilka förutsättningar måste då vara uppfyllda?
  • För att nå ut med projektet och projektets frågor, vilka grupper är då centrala att nå?

Projektledningen kommer att bearbeta resultatet och komma med uppföljning. Tack till alla för ett värdefullt möte.

image61

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback