DN om MySpace

Vad har Hillary Clinton gemensamt med den brittiska popartisten Lilly Allen? I gårdagens DN får vi svaret. Båda använder MySpace som för att nå en masspublik. Enligt DN finns 200 miljoner registrerade användare och 60 miljoner unika besökare i månaden. Detta gör MySpace till en av de mest välbesökta sajterna i världen.

Nu är det dags för lansering av portalen på svenska. I reportaget, som bygger på en intervju med MySpace grundare, görs en intressant beskrivning av fenomentet och dess betydelse. Kan mycket väl bilda underlag för spännande diskussioner i skolan.

Igår hade jag också en föreläsning för studenter som inlett sina studier i medieteknik. Inför den förläsningen försökte jag hitta lite jämförande statistik på olika populära sajter. Jag hittade då företaget Alexa som hade ett omfattande sätt att redovisa nätaktiviteter. Man skriver in webbadressen och strax framträder ett diagram som visar aktiviteten. Dessutom finns en hel del ytterligare statistik. Statistiken genereras av företagets verktygsfält som kan laddas hem och installeras i webbläsaren (Internet Explorer). En ganska otillförlitlig metod. Enligt Wikipedia också starkt ifrågasatt.

Det är ändå rätt intressant att göra en jämförelse mellan MySpace, Facebook och Lunarstorm. Man ser tendenser, men är resultaten trovärdiga? Finns det bättre och mer tillförlitliga sidor för statistik?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback