Medel till forskningsprojekt från Vetenskapsrådet

Igår kom besked om forskningsmedel från Vetenskapsrådet . Växjö universitet beviljades forskningsmedel på knappt 4,5 MKr till ett projekt under ledning av Inger Wistedt, "Pedagogik för elever med förmåga och fallenhet för matematik i en skola för alla". Glädjande nog finns också Ung Kommunikation med i ansökan. Det är framförallt via det arbete som görs i temagruppen Amulets under ledning av Marcelo Milrad. Så här står det bl.a. i ansökan:

" I projektet "Pedagogik för elever med förmåga och fallenhet för matematik i en skola för alla" samverkar vi med forskare som utvecklar och utvärderar miljöer där vår tids informations- och kommunikationstekniker används för att stödja kreativ, samarbetsinriktad problemlösning. I samverkan med KK-projektet Ung kommunikation (www.ungkommunikation,se) vill vi undersöka hur skolundervisningen kan berikas med alternativa övningar där syftet är att lyfta fram och utveckla matematiska förmågor hos eleverna och ge dem möjligheter till sociala kontakter, något som många av dem behöver."


Läs mer i Vetenskapsrådets projektdatabas.

Amulets har av ledningsgruppen för Ung Kommunikation också beviljats fortsatt stöd för utveckling och fördjupning av sitt arbete. Arbetet kommer att inriktas på utveckling av matematik med stöd av mobil teknik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback