DreamHack igen

Idag är det premiär för vinterns DreamHack-evenemang i Jönköping. Enligt webbsidan, väldens största lan, datorfestival och demoparty. Förra året checkade drygt 10600 personer in under de fyra dagar som DramHack höll på. Verkar inte finnas något som tyder på att det blir färre deltagare i år. DreamHack är spelvärldens svar på biblioteksmässan.

image72

Från att ha varit en liten angelägenhet för ett antal spelintresserade ungdomar, främst killar, är det nu högintressant för stora företag där ny avancerad teknik kan testas under väldigt specifika förhållanden. På hemsidan hittar jag följande:

"DreamHack är numera också det vi kallar DreamLab, en digital plattform där morgondagens teknik och våra festivalbesökare möts. Våra besökare är mycket insatta och kritiska användare, säger David Garpenståhl, DreamHacks styrelseordförande.
Till vinterns DreamHack kommer deltagarna att få en bredbandsupplevelse utan jämförelse. De kommer att vara först i Norden att använda en helt ny teknik som ger en överföringshastighet på hela 40 gigabit per sekund. Telia står för det högteknologiska fibernätet som leder den makalöst snabba uppkopplingen och Cisco för världens snabbaste router, en Cisco CRS-1, som klarar en överföringshastighet på 92 terabit per sekund. Det är mer än tusen gånger så mycket data som Sveriges största internetknutpunkt kan hantera. En internetknutpunkt är den fysiska plats där operatörer skickar trafik mellan varandra."

Kommentarer
Postat av: Jonas Nilsson

Det vore inte så tråkigt med en sådan router! Men den finns väl snart i var mans hem? Vi i skolan skulle nog kika till dreamhack och få lite inspiration och nya erfarenheter... Kanske nästa år, går det inte ett på våren också?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback