Mingelfest med Pedal, Nätverket SIP och SeniorNet

I onsdags kväll var jag på ett roligt arrangemang, en mingelfest organiserad av Pedal, lärarstudenternas förening och Nätverket SIP. Inbjudna var också ungdomar från grundskolan, gymnasieskolan och pensionärer från SeniorNet Växjö. Med på kvällen var också de volontärer från Portugal, Frankrike och Spanien som nu jobbar på SIP. Tanken var att träffa människor med olika erfarenheter och utbyta tanakar om den digitala världen och vad det kan betyda för att lära sig nya saker. Totalt var vi drygt 30 personer.

Mingelfest Vi samlades i grupper, fikade och pratade skola. Vi gick runt på olika stationer och provade dansmattor, tennisspel och fönsterputsning, populära och aktiverande dataspel. Vi fick Second Life förevisat och tittade på användbara dataprogram som t.ex. ScreenCoder. Men mest av allt diskuterade vi.

Just att vi kom med så olika erfarenheter gjorde att det blev ett intressant utbyte av tankar. För våra seniora deltagare blev det väldigt spännade att diskutera ungdomars digitala vanor. Det finns ett stort intresse från medlemmarna i SeniorNet att lära sig mer om möjligheterna att kommunicera via nätet.

För lärarstudenterna blev det tillfälle till att diskutera på vilket sätt man kan öka intresset i skolan för de nya företeelser som växer fram på nätet. Det finns mycket nytt att lära. Många redovisade erfarenheter från den verksamhetsförlagda utbildningen där lärare fortfarande känner sig osäkra på användningen. Det verkar som digitalkameran används i rätt hög utsträckning, framförallt i verksamheter med de yngre barnen. Det kom också upp diskussioner om nätets möjligheter till kommunikation med personer, organisationer och företag utanför skolan.

För projektets del var detta initiativ alldeles utmärkt och förhoppningen är att vi till hösten kan erbjuda fler att delta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback