Ny temagrupp

Vid gårdagens ledningsgruppsmöte fattades beslut om att stödja en ny temagrupp, ByBoo. (Beslutet att stödja temagruppen är lite försenat och skulle egentligen hamna bland 2006 års beslut. Det är alltså inga förändringar i vår tidsplan. För övriga ansökningar för temagrupper gäller tiden fram till den 31 mars.)

By Boo är ett samarbete mellan olika intressenter förutom Ung Kommunikation (där framförallt BTH är engagerad): Interactive Institute, Reaktor Sydost , BRÅ, (Brottsförebyggande rådet ) och Ronneby kommun.

Temagruppens arbete bygger vidare på en kartläggning som Interactive Institute och Reaktor Sydost gjort för Brottsförebyggande rådets räkning och som behandlar digital mobbning. Så här skriver ByBoo i sin ansökan:

"I kartläggningen problematiserades företeelsen utifrån några av de diskussioner som präglar mobbningsforskningens fält. Detta relaterades till en lokal enkätundersökning med fokus på trygghetsaspekter och behovet av en ökad vuxenförståelse inför ungas livsvillkor. Inom kartläggningens ramar undersöktes också metoder för hur man kan arbeta förebyggande mot olika former av mobbning med hjälp av digitala plattformar. Det är detta påbörjade arbete som vi vill gå vidare med i nästa fas av projektet ByBoo."

Temagruppen kommer inom kort att presenteras mer utförligt på vår webbsida.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback