Kollegiet skriver om ungas liv på nätet

Vill du veta mer om ungas liv på nätet? På KK-stiftelsens webbplats Kollegiet kan du läsa mer. Där finns flera intressanta artiklar. Bl a finns en intervju med Jessica Linde från Interactive Institute i Växjö där hon berättar om den uppsats hon gjort om fildelarna som ny social rörelse. Hon har studerat Piratbyrån och om man kan förstå dess arbete som ett nytt sätt att jobba för att förändra samhället utifrån en gemensam värdegrund. Det är en ganska löst sammansatt rörelse, men med ett stabilt informellt nätverk.

En mer sammanhållen organisation är Piratpartiet som ställer upp i riksdagsvalet. Jag känner inte till förhållandet mellan Piratbyrån och Piratpartiet, men det verkar som det finns ett stort intresse bland ungdomar att stödja detta parti. Det har varit skolval på många skolor denna vecka och resultatet för hela landet kommer att redovisas i SVT:s valvaka. Då får vi se om Piratpartiet fått något genomslag.

På Kollegiets sida intervjuas också Peter Dahlgren, professor vid enheten för Medie- och kommunikationsvetenskap, Lunds universitet, som tillsammans med Tobias Olsson, undersökt vilken betydelse internet har för unga politiskt intresserade ungdomar. Han säger bl a:  "Mycket pekar på att de kunskaper, erfarenheter och värderingar som unga skaffar sig på internet kan spela en viktig roll för deras utveckling till aktiva medborgare." Det är inte minst intressant i perspektiv av skolans undervisning. Finns det någon koppling till diskussionerna på nätet?

Glöm inte att Peter Dahlgren och Tobias Olsson kommer till Växjö den 24 oktober. Anmälan kan göras här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback