Dialogseminarium Unga och demokratin

Vårt dialogseminarium igår tillsammans med KK-stiftelsen fungerade mycket bra. Stig-Roland Rask ledde det hela på ett föredömligt sätt.

Utgångspunkten för seminariet var forskningsprojektet Unga medborgare, IKT och lärande ett forskningsprojekt inom Learn IT.

Spännande var att seminariet lockat människor med olika bakgrund och erfarenheter.  Vi hade med politiker, företrädesvis från skola- barnomsorg, kommunala tjänstemän, lärare från skolor, lärare från lärarutbildning och forskare. En stor blandning trots att vi inte var mer än ca 50 personer. Det gjorde att diskussionerna blev givande, även om några färdiga svar naturligtvis inte kunde ges.

En punkt på programmet var också Ung Kommunikation. Jag gjorde en mer översiktlig presentation eftersom en hel del av det vi diskuterat under dagen hade beröring med projektidéerna. Jag valde i stället att låta Nätverket SIP (f d Tech Group) presentera sig eftersom de är en av våra samarbetspartners och att de arbetar med samhällsförändring på ett annat sätt än i politiskt arbete. Det var upplyftande att höra med vilken självklarhet de tog sig an projektidéer, vare sig det handlade om att aktivera lärarstudenter, utbilda ungdomsarbetsförmedlare, starta folkhögskola eller arbeta med arbetslösa ungdomar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback