Ung Kommunikation på SVIT 06

Igår hölls konferensen SVIT 06 på Knut Hahnsskolan här i Ronneby. Ett 70-tal lärare deltog på konferensen som fokuserade lärande med stöd av medier och IT.

Ung Kommunikation fanns där och förfogade över en 30 minuter lång presentation. Uppslutningen var kanske inte den bästa men de 8 personer som var på plats verkade intresserade av projektet.

SVITRose-Marie Ohlsson, projektledare på BTH, inledde genom att berätta bakgrunden till projektet. Linda Vingren från AV-Media i Kronoberg tog sedan över för att berätta om den temagrupp som de precis startat: "
Att skriva sig till läsning med datorn". Hon visade upp berättelser som barn i förskolan skrivit med hjälp av datorn.

Därefter berättade Jonas Wiréen, Bergundaskolan i Växjö, om temagruppen Amulets som ska undersöka vad den mobila tekniken kan tillföra för att förnya pedagogiken. Ett exempel han gav var hur barn i lågstadiet använt mobiltelefonen för att lära sig mer om olika trädslag, på plats ute i naturen. Genom mobilen fick de instruktioner och frågor från en animerad figur som också berättade om de svarat rätt eller fel på frågan.


Micke Gunnarsson från Reaktor Sydost avslutade genom att berätta om en ny temagrupp som ligger i startgroparna och som vill titta på digital mobbning. De ställer frågan: Vad händer när mobbningen flyttar ut i de digitala miljöerna? Temagruppen har skapat ByBoo, ett Lunarstorm i miniatyr, som riktar sig specifikt till en 2:a och 3:e klass i Johannishus. Flera elever, lärare och föräldrar har redan blivit medlemmar på www.byboo.se och temagruppen vill genom denna community öka kunskapen bland vuxna. De ska lära sig mer om vad deras barn håller på med på nätet för att kunna upptäcka och förhindra ditigal mobbing.

Idag finns Ung Kommunikation på plats på Skolforum i Stockholm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback