Spännande utvecklingarbete tillsammans med lärarstudenter

Nätverket SIP

Nätverket SIP som är en av Ung Kommunikations samarbetsorganisationer driver ett utvecklingsarbete tillsammans med ett tiotal lärarstudenter. Totalt två träffar har arrangerats där det har diskuterats och spånats om olika idéer, satsningar och koncept. En lista med totalt 12 satsningar har skapats och gruppen har valt att i steg 1 konkret arbeta vidare med sex av dessa.

Det övergripande syftet med arbetet är att intressera och inspirera lärarstudenter till att lära och använda digitala medier och nya kommunikationssätt som idag är en självklarhet för dagens ungdomar. Med bland de sex utvalda punkterna finns följande verksamheter:

Stormingel
Ett stormingel för 50-100 personer där lärarstudenter bjuds in och där uppvisning av digitala medier och ungdomskultur kommer att ske.

Rundabordsmiddag
En träff där vi bjuder in en annorlunda blandning av människor för att få till en flerspårig diskussion kring skolämnen och nya undervisningmetoder.

Powerutbildningar

Testa ett koncept där vi erbjuder lärarstudenter att få microutbildnignar till sig inom olika konkreta ämnen digitala ämnen. Ämnen som står på programmet är MSN, blogg, fota, filma, ljud, mp3 med mera.

Digital skattjakt

Undersöka möjligheterna att genomföra en digital skattjakt.

Elevledd lärarutbildning
Testa koncept där eleverna själva får utbilda varandra och även lärarlaget i olika specifika ämnen som ligger nära elevernas egna intressen och subkulturer.


Teknikinventering
Undersöka hur teknik och mediekunnandet ser ut på låg och mellanstadiet.

Arbetet kommer att pågå under höst och vinter 2006/2007.

Kontaktpersoner Nätverket SIP
Stefan Johansson, 0708 - 16 53 98, [email protected]
Maria Johansson, 0737 - 055086, [email protected]

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback