Metodutveckling i kontraktet från KK-stiftelsen

I kontraktsförslaget från KK-stiftelsen finns, förutom kravet på att fullfölja förändring och implementering av IKT i lärarutbildningen i enlighet med vår idé om Ung kommunikation, också specifika krav som rör hur vi arbetar med projektet. Nedanstående finns formulerat under rubriken Metodutveckling.

Dessutom ska Projektet inom ramen för satsningens övergripande mål utarbeta metoder för:
-          Hur Projektet i den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) kan förbättra samarbetet och utbytet av kunskap mellan lärarutbildningen och partnerskolorna och hur IT kan stödja detta.
-          Hur IT kan integreras i kursplaner och undervisning inom det allmänna utbildningsområdet (AUO) och övriga kurser.
-          Hur Projektet kan bidra till att stärka lärarutbildningens forskningsanknytning samt hur aktuell forskning kring IT och lärande kommer studenter, lärarutbildare och VFU-handledare till del.
-          Hur Projektet kan bidra till en bättre samverkan med näringslivet och hur detta samarbete ska organiseras.
-          Hur Projektet kan integreras i lärarutbildningens löpande verksamhet så att satsningen i projektets slutfas omfattar samtliga studenter.


När vi nu börjar få in idéer till arbeten i temagrupper måste vi också väga in ovanstående punkter i det fortsatta arbetet.
Jag börjar mer och mer inse vikten och fördelen med den långsiktiga satsning som KK-stiftelsen gjort. För att klara både implementering och metodutveckling med hållbara erfarenheter krävs arbete på lång sikt.




Kommentarer
Postat av: Anonym

Tjo!
Tänkte bara tipsa om ett bra band. Dom har tagit ställning och ger bort sin musik gratis och sprider den enbart genom sina fans. Tycker iden är cool och jag tror att det är så det kommer att se ut i framtiden. Gå in och tanka ner och sprid vidare om du gillar det.

www.magnacartacartel.com

/Emil

2008-05-23 @ 21:57:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback