Intresset ökar

I takt med att vi börjar nå ut med vårt budskap ökar intresset för att vara med. Jag har den senaste veckan träffat både lärare och lärarutbildare som ser stora möjligheter till förnyelse i vårt projekt.
Lärarutbildare i engelska funderar över de nya kommunikationsmöjligheterna i engelskundervisningen. De ser stora möjligheter att höja kvaliteten i språkundervisningen genom att arbeta i de miljöer som är ungdomarnas vardag.
Jag har också träffat lärare som ser möjligheter i att använda Marratech och webbkamera som en möjlig kommunikationskanal för att höja kvaliteteten i utbytet mellan skolor och mellan elever.
I projektledningsgruppen diskuterar vi nu att skapa ett formulär för ansökan om utvecklingsmedel för temagruppsarbete. I vår ansökan till KK-stiftelsen har vi angivit ett antal fält som vi ska arbeta med i temagrupperna. Dessa fält är inte direkt kopplade till de ämnen och den verksamhetsförlagda utbildning som finns i lärarutbildningen. Här är det viktigt att lärarutbildare, lärare och studenter själva formulerar teman som man vill vidareutveckla som knyter an till ämnen och VFU. Nedan redovisas några punkter som man bör fundera kring:

Centralt i temagrupperna måste vara en förändring av lärarutbildningen. Initiativ kan tas av lärarutbildare, VFU-lärare, studenter, externa
samarbetspartners.
Lärarutbildare, VFU-lärare, lärarstudenter och elever måste vara aktiva i
projektet. Viktigt att knyta kontakter.
Lärarutbildare, VFU-lärare och studenter ska öka sin IKT-kompetens.
Syfte, ett långsiktigt mål eller delmål. Viktigt att precisera konkreta mål för första året om man planerar att temat ska gå över flera år.
Projektets grundläggande vision måste synas i temagruppens ansats.
Hur kommer temagruppens arbete att ledas?
Vilka expertfunktioner är önskvärda att knytas till temagruppen
Hur samverkan kommer att utvecklas mellan institutioner, lärosäten och VFU-skolor är viktigt att ange.
Budget ska finnas och ev medfinansiering bör också anges.

Vi intensifierar informationsarbetet ytterligare och hoppas att vår hemsida snart blir klar för publicering. Följ under tiden utvecklingen via denna blogg. På KK-stiftelsens sida
www.kollegiet.com finns ytterligare information om fortsatta aktiviteter och information om aktuella projekt. Nytt nummer av IT och lärande finns ute nu och rekommenderas!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback