AV-Media inspirerar och demonstrerar

I torsdags hade AV-Media i Växjö inbjudit ett hundratal lärare och skolledare från Kronobergs och Kalmar län till en minimässa där ny teknik att användas i skolan förevisades. Ursprunget till denna mässa var ett besök på den internationella IT-mässan BETT i London i januari. BETT riktar sig till skolans personal och visar upp en rad tekniska innovationer som på ett spännande sätt kan öka kvaliteten i undervisningen om den används på rätt sätt. Det intressanta för skolan i dag är att priserna sjunker samtidigt som kvaliteten på produkterna ökar. Det gör att det faktiskt blir möjligt för skolor att relativt billigt investera i ny teknik.
Det positiva med AV-Medias sätt att arbeta är att man köpt in ett antal digitala verktyg som interaktiva skrivtavlor, tablet-PC, där man direkt kan skriva på skärmen, instrument som kan kopplas till projektorer som kan förstora direkt från mikroskop osv. Dessa verktyg lånar man ut till skolorna och låter lärare under kortare tid prova prova ut möjligheterna direkt i klassrummet.
Det är egentligen först då det blir intressant att värdera hur de fungerar. Flera av dessa lärare var nu med och demonstrerade sina nyvunna erfarenheter. Det var i huvudsak positiva erfarenheter som redovisades. Verktygen är i regel lätta att hantera och ger läraren nya möjligheter att variera undervisningen.
Initiativet från AV-Media var mycket uppskattat och gav både lärare och skolledare tillfälle till diskussion. Dessutom gav denna mini-mässa lite extra skjuts åt skolorna att verkligen använda sig av möjligheterna att prova nya verktyg i klassrumsmiljö före inköp.

Kommentarer
Postat av: Helene

Det verkar vara en intressant mässa. Tekniken går ju framåt, så därför måste all skolpersonal hänga med. Jag hoppas att framtiden visar att alla lärare blir inspirerade att öka sin IKT-kompetens och att de använder det i sin undervisning.

2006-05-15 @ 08:18:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback