Avtal mellan lärosätena i sydost undertecknat

Det första formella steget i projektet Ung Kommunikation är nu taget. Rektorerna inom Akademi Sydost, d.v.s. lärosätena i sydost, har nu undertecknat en överenskommelse som reglerar samarbetet i form av styrning och finansiering. Överenskommelsen har arbetats fram i lednings- och projektledningsgrupp och förankrats i respektive nämndsledning.
I huvudsak bygger överenskommelsen på att respektive nämnd utser ledningsgrupp som tillsammans med projektledning ansvarar för verksamhet, kvalitetssäkring, budget och återrapportering av projektet som helhet.
Projektet löper från 1 april 2006 till 30 mars 2011. Huvudansvarig för projektet och kontraktsskrivare med KK-stiftelsen är Växjö universitet.
Projektmedel och medfinansiering fördelas enligt följande Växjö universitet 55%, Högskolan i Kalmar 35% och Blekinge Tekniska Högskola 10%. Fördelningen är i stort beräknad efter storlek. BTH har i dagsläget ingen lärarutbildning men är en viktig partner p.g.a. den IT-profil som finns. Inom ramen för Akademi Sydost planeras dessutom start av lärarutbildning med fokus på karaktärsämnes- och tekniklärarutbildning och där kommer också BTH att ta ansvar för viss lärarutbildning.
Nästa steg i den formella processen är undertecknandet av överenskommelsen mellan KK-stiftelsen och Växjö universitet. Detta ska vara klart före sommaren. Den förberedelsetid som vi haft under våren har varit betydelsefull. Vi har haft möjlighet att bygga upp organistion, informera och inspirera.
Vi kommer till hösten att med full kraft kunna köra igång projektet i dess viktigaste delar.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback