Virtuellt referensgruppmöte med Marratech

Referensgruppen har idag haft ett första möte. Det var lite kort framförhållning med mötestiden och vi höll mötet via webbkamera i programmet Marratech. Därför var det kanske inte så konstigt att vi inte var så många, 7 stycken. Trots lite teknikstrul i början blev det ändå enligt min mening ett bra möte. (Det var problem med att ha rätt version av programmet. Sådant som vi borde ha kollat och informerat om innan.)
Att arbeta med webbaserade möten är både effektivt och kostnadsbesparande, speciellt när vi i projektet är så utspridda i regionen. Vad man kan lära är att det är viktigt att vara förberedd, precis som med andra möten naturligtvis, men det blir så tydligt i ett webbmöte. Jag som höll i mötet måste vara säkrare på de verktyg jag har till mitt förfogande. Behärskar man verktyget kan man på ett helt annat sätt använda dels den arbetsyta som finns, dels webbfönstret.
Under mötet informerade jag om vilka andra lärarutbildningar som fått projektmedel, nuvarande status i projektet  om en tidplan för våren och om NetLearningkonferensen i  Ronneby den 8-10 maj.

Andra lärarutbildningar

Högskolan i Skövde och en Stockholmskonstellation bestående av KTH, Lärarhögskolan i Stockholm, Idrottshögskolan och Musikhögskolan har fått medel i denna första satsning . Mer att läsa finns på
www.kollegiet.se

Nuvarande status i projektet
Kontraktet är inte riktigt klart ännu. Vi tar en lugn start på projektet under våren. Mycket handlar om att informera, att formulera planer och att knyta kontakter. Jag informerade också om styrgruppens anvisningar vid sitt senaste möte i Emmaboda.
Förslag till förändring av organisationsplan där det tydligare framgår att temagrupperna samarbetar mellan lärosätena med en gemensam referensgrupp. Se ny organisationsbild (den blir lite otydlig och liten, men jag publicerar den ändå).

Organisation

De temagrupper som finns föreslagna i ansökan ska inte vara statiska. Utrymme ska under projekttiden finnas för att starta nya temagrupper med nytt innehåll.
Utvecklingsgrupperna har ansvar för att långsiktigt bygga upp kunskap kring anvisade områden som ska vara ett stöd för temagrupperna.
Varje temagrupp får ett tidsbegränsat uppdrag med budgetansvar där medfinansiering tydligt framgår.

Tidplan under våren
Vi enades om tider för nya referensgruppsmöten. Se nedanstående bild. Det är också viktigt att respektive lärosäte informeras och att ansvar tas för att omgivande pilotskolor, företag och intresseorganisationer informeras.


Tidplan för våren

 Netlearningkonferensen
Vi har lämnat in bidrag till konferensen, dels ett bidrag där vi samarbetar med Skövde och Stockholmsgruppen i en session där vi diskuterar IT i lärarutbildningen och vad KK-stiftelsens stöd kan ha för betydelse. Vi har också lämnat bidrag i det som kallas Knytkalaset, där vi i utställningsform presenterar projektet.  Återstår att se om våra bidrag godkänns.
Läs mer om Netlearning på deras hemsida www.netlearning.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback