iPod och hörseln

Läser i fredagsnumret av Computer Sweden om ökade hörselskador bland ungdomar som i hög utsträckning använder mp3-spelare. Rocklegenden från the Who, Pete Townshend skriver följande enligt CS: "Jag har ofrivilligt bidragit till att uppfinna och förfina en musik vars huvudkomponenter gör en döv".
Det är både varaktigheten och ljudnivån som är skadliga enligt CS. Örpluggar är sämre än ordentliga hörlurar eftersom örpluggarna inte filtrerar störande ljud från omgivningen. Användarna kompenserar detta genom att höja volymen.
Häromveckan var jag på blueskonsert med Louise Hoffsten. Hennes röst dränktes tyvärr helt av musikernas höga nivåer. Försökte de också kompensera något? Är detta en mindre önskvärd konsekvens av den unga kommunikationen?
Läs mer vad Pete Townshend skriver i sin dagbok:
Pete´s Diaries

Kommentarer
Postat av: Mikael de Sousa Mestre

Apple erbjuder volymgräns för iPod

Cupertino, Kalifornien den 29 mars 2006. Idag presenterade Apple en programuppdatering för iPod nano och femte generationens iPod. Uppdateringen gör det möjligt för användare att själva ställa in sin egen högsta volymgräns. Föräldrar kan också ställa in en högsta volymgräns på sitt barns iPod och låsa gränsen med en sifferkombination.

”Som den ledande tillverkaren av digitala musikspelare ger Apple ständigt sina iPod-kunder nyskapande och lättanvända lösningar”, sa Greg Joswiak, Apples vice president of Worldwide iPod Product Marketing. ”Det pratas mer och mer om om detta, så vi vill ge våra kunder ett lätt sätt att själva ställa in sina egna personliga volymgränser.”

Den nya programuppdateringen 1.1.1 för iPod nano och femte generationens iPod finns nu att hämta gratis på www.apple.com/se/ipod/download. Den nya volymgränsfunktionen fungerar med alla hörlurar och tillbehör som ansluts till iPods hörlursuttag, liksom med iPod Radio Remote. Mer information om att lyssna säkert på iPod hittar du på www.apple.com/se/sound.
Apple startade persondatorrevolutionen på 1970-talet med Apple II. På 1980-talet skapade man en helt ny persondator med Macintosh. Idag fortsätter Apple att vara branschledande inom innovation med sina prisbelönade stationära och bärbara datorer, operativsystemet Mac OS X, iLife och professionella program. Apple går också i spetsen för den digitala musikrevolutionen med sina bärbara musikspelare iPod och iTunes-musikaffären på webben.

Presskontakter:
Fredrik Hallstan

Informationschef

Apple Norden

+46 705 31 30 56

[email protected]



Finn Wikander

Produktchef,

Apple Sweden

[email protected]


På webbplatsen http://www.apple.com/pr finns mer information om Apples produkter samt bilder på dem. All information där är på engelska. På Apples svenska webbplats www.apple.com/se finns också mer information att tillgå.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback